Spiseforstyrrelser

Fylder tankerne om mad og træning meget i dit hoved? Oplever du, at det, som måske startede som en slankekur eller et ønske om at spise mere sundt, pludselig har taget overhånd i dit hoved? Dyrker du sport på et højt plan og oplever, at du træner flere timer end det planlagte træning og har måske svært ved at overholde dine restitutions dage? Kan du svare ja til én af disse spørgsmål, så skal du måske overveje at booke en tid hos mig eller kontakte mig til en uforpligtende snak.

Jeg har en meget stor mængde erfaring i at arbejde med både mænd, kvinder, piger og drenge med en spiseforstyrrelse. Jeg har arbejdet på 2 special enheder for spiseforstyrrelser i København og har deltaget i et forskningsprojekt for behandling af bulimi. Siden 2004 har jeg desuden arbejdet tæt sammen med Team Danmark, og jeg har været ansvarlig for at opbygge deres behandlings tilbud for spiseforstyrrede atleter.

Man vurderer, at mellem 4-8% af kvinder mellem 15-24 år har en spiseforstyrrelse og endnu flere har risikoadfærd ift. at udvikle en spiseforstyrrelse. Det er imidlertid ikke kun kvinder, som har risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Især inden for elitesport er risikoen høj for både mænd og kvinder i forhold til at udvikle en spiseforstyrrelse.

De officielt anerkendte diagnoser i dag er Anoreksi, bulimi, BED (overspiser) og atypisk spiseforstyrrelse. Inden for de sidste år, er man imidlertid også begyndt at tale om megareksi og ortoreksi. Førstnævnte rammer især mænd og handler om, at være overdreven optager af at blive større og mere muskelløs. Ortoreksi handler om, at være meget optaget af sundhed, og hvad man spiser og i mindre grad af vægt og mængden af mad, som ved de andre spiseforstyrrelser.